Lootjes & Lijstjes

Lootjes trekken en verlanglijstjes uitwisselen voor Sinterklaas en Kerst

Over Lootjes en lijstjes

Lootjes trekken makkelijk gemaakt

Jaarlijks met het hele gezin pakjesavond vieren is erg gezellig, maar voor sommigen kan de rompslomp die eraan voorafgaat erg frustrerend zijn. Tijdens mijn studietijd was het erg lastig om met alle gezinsleden tegelijkertijd af te spreken om lootjes te trekken. Vervolgens als iedereen dan toch bij elkaar gekomen was, dan waren er altijd wel mensen die op dat moment nog geen idee hadden wat ze hebben wilden. Er volgde dan een heel gekloot met het telefonisch doorgeven van alle verlanglijstjes, op een manier zodat niet iedereen wist wie wie getrokken had. En dan was er tot slot nog altijd het probleem dat een aantal mensen (waaronder ikzelf) altijd dingen op hun lijstje zetten, waarvan anderen zich afvroegen wat dat was of waar je het kon krijgen.

Er bestonden al langere tijd lootjes-trek-sites, maar die boden vaak geen geschikte oplossing. Zo moest bij al die sites iedereen een eigen email-adres hebben, terwijl veel mensen, zoals mijn schoonouders, een email-adres delen. Er bleken ook nog eens sites tussen te zitten, die de lootjes niet correct trekken. Dat moest toch echt veel beter kunnen!

Omdat ik zelf webontwikkelaar ben, ben ik zelf aan de slag gegaan, om de ultieme site voor lootjes trekken en verlanglijstjes uitwisselen. Eentje waarbij:

  • iedereen een eigen inlogcode krijgt, zodat niet direct in de mail staat wie iemand getrokken heeft;
  • alle trekkingen correct uitgevoerd worden;
  • ervoor gezorgd kan worden dat bepaalde personen, zoals partners, elkaar niet trekken;
  • iedereen zijn eigen lijstje invult en deze op ieder moment kan wijzigen;
  • men degene die men getrokken heeft vragen kan stellen over het verlanglijstje, zonder dat de identiteit van de vrager prijs wordt gegeven;
  • eventuele fouten, zoals het invoeren van een verkeerd email-adres, achteraf gecorrigeerd kunnen worden.

Tijdens het maken van deze site heb ik zoveel mogelijk geprobeerd technieken toe te passen, die de site zo eenvoudig mogelijk in het gebruik moeten maken. Daarnaast heb ik besloten om de site voor iedereen gratis beschikbaar te stellen. Ik hoop dat je het een handige site vindt, en dat je zoveel mogelijk mensen over deze site vertelt. Heb je echter nog vragen of opmerkingen, dan kun je dat via dit formulier doen.

Veel plezier met lootjes trekken,

Léon.

Terug naar homepage

Faber Online Publishing
Sinterklaaskadootjes
Advertentie