Lootjes & Lijstjes

Lootjes trekken en verlanglijstjes uitwisselen voor Sinterklaas en Kerst

Hoe werkt lootjes trekken via Lootjes & Lijstjes?

Op deze site kunnen groepen mensen Sinterklaaslootjes trekken (of eventueel voor andere gelegenheden). Het bijzondere aan deze site is dat er ook op een zeer handige manier verlanglijstjes mee uitgewisseld kunnen worden, en dat mensen die een email-adres delen ook mee kunnen doen, omdat iedereen een eigen inlogcode krijgt. Daarom is deze site ook heel handig voor schoolklassen en dergelijke.

Het gebruik

Om lootjes te trekken moet eerst één persoon op onze homepage een nieuwe groep starten. Deze persoon noemen we nu de groepsbeheerder.

In het venster 'Groep starten' (links) voert de groepsbeheerder zijn eigen naam, zijn email-adres en eventueel een naam voor de groep in. Vervolgens komt deze persoon op de invoerpagina voor de groep. Op deze pagina voert de groepsbeheerder voor iedere persoon de naam en het email-adres in. Eventueel kan de groepsbeheerder nog persoonsgegevens wijzigen door in het overzicht op de persoon te klikken. De groepsbeheerder kan dan ook voor personen instellen wie zij niet mogen trekken. Zo kan er bijvoorbeeld voor gezorgd worden dat partners elkaar niet trekken. Als de groepsbeheerder klaar is met invoeren verdeelt de server de lootjes.

Ieder lid van de groep krijgt nu een email met een inlogcode, waarmee hij of zij op de Lootjes & Lijstjes site kan inloggen. Als je inlogt op de site krijg je te zien wie je getrokken hebt. Dit staat niet in de email, zodat mensen die hun email-adres delen ook mee kunnen doen. Bovendien zie je het verlanglijstje van de persoon die je getrokken hebt (als hij of zij deze al ingevoerd heeft).

Als je ingelogd bent, kun je ook je eigen lijstje invoeren en wijzigen. Tevens kun je anoniem aan de persoon die je getrokken hebt een vraag stellen over zijn of haar verlanglijstje, zodat deze persoon het lijstje kan aanpassen.

Om optimaal gebruik te maken van deze site raden wij een webbrowser aan die voldoet aan alle officiële standaarden, zoals Firefox, Opera, Chrome of Safari. Internet Explorer functioneert wel, maar biedt op deze site niet de uitgebreide mogelijkheden, die de andere browsers wel bieden.

Prettig Sinterklaasfeest

Terug naar homepage

Faber Online Publishing
Sinterklaaskadootjes
Advertentie